Kursstart och andra blandade ämnen.

Idag var det äntligen dags för kursstart! Har sett fram emot den här kursen och det känns perfekt med en deltidskurs så att jag kan fokusera på mina planer och projekt, för att inte tala om kvalitetstid med älskling och älskling!
 
Det verkar vara en väldigt givande och spännande kurs, med en genomtänk kursplan för en gångs skull! Nu ska jag äntligen få bättre kunskaper i typografi.
 
Annars så flyter allting på alldeles utmärkt! Har börjat med potträning av lilla bus och det går över förväntan. Det är ju många som väntar till någon gång mellan 18-24 månader, men vi kände att det är lite väl sent. Självklart kommer det att ta sin tid, speciellt eftersom han inte kan prata än och säga när det är dags, men det kan nog vara värt ett försök ändå. Läste dessutom om forskning som visat att det kan vara väldigt bra för barnen att lära sig att gå på potta, då det minskar risken för urinvägsinfektion.
Japp, så roliga inlägg kan det bli när man har bebis :) Kiss och bajsprat deluxe!
 
En sak som jag har stört mig lite på den senaste tiden är folk som hela tiden känner behovet att hävda sig. 'Jag har minsann en kille som .......', eller ' VI har det alldeles utmääääärkt', eller 'Min karl är såååå hjälpsam och alldeles uuuuunderbar', 'Min bebis är ett geni'. Ja, det sista var lite av en överdrift, men lite så låter det. Och jag har aldrig förstått den sortens människor, som måste bevisa något, har ingen aning om vad, för alla hela tiden. Behöver man bekräftelse från alla andra? Eller vad är problemet liksom?
Och hur kommer det sig att i 95% av fallen så är dessa människor de människor som söker sig till en och låtsas vara ens vän så fort det händer saker i deras liv som de vill skryta om?
 
Nu har jag i alla fall deleteat och deleteat. Nu räcker det. Funderar även på att flytta bloggen till annan adress då jag verkligen inte orkar med låtsasvänner.
 
Nog om det. Ni märker väl.
 
Träningen går alldeles utmärkt förresten! Jag och älsklingen tränar så gott som varje dag, antingen tillsammans eller så turas vi om att vara hemma och gosa med lilla bus. Riktigt kul är det!
 
 
Och nästa månad firar vi W, som blir hela ett år gammal! Tänk, för ett år sedan vid den här tiden satt jag och väntade och "pokade" på honom för att få sparkar tillbaka, jag sjöng och pratade och nu har han snart varit här hos oss i ett år.
 
Älskade son, hoppas att jag alltid får se dig glad och lyckling. Du är våran stjärna, en riktig glädjespridare. Älskar dig så det gör ont.
 

Mål för 2013

Tänkte att det kan ju vara lite kul att skriva upp sina mål för det nya året, för att sedan kunna gå tillbaka i slutet av året för att se hur det gick.
När vi var små så trodde vi stenhårt på nyårslöften, men då handlade det ju såklart om saker som var viktiga då, när man var 15 liksom. Nu handlar det om lite viktigare och meningsfulla saker.
Tror också att det kanske är viktigt att sätta mål istället för att kalla det för nyårslöften, kanske tar bort lite av pressen under året, och besvikelsen ifall det inte riktigt går som man lovade sig själv.
Hur som helst, här är mina mål:
- Börja med seriös och långsiktig träning, köpa gymkort som varar längre än en månad så att träningen inte slutar när kortet slutar gälla.

Behöver träna upp min kropp så jag blir, framförallt, starkare! Har haft problem med rygg och axlar ganska länge och nu ska börja ta hand om de problemen!
**har redan köpt ett terminskort på gymmet, kört stenhårt en gång, och jag har fortfarande träningsvärk så här två dagar senare, måste ju innebära att det var bra jobbat av mig :) har även bokat in ett jättejobbigt pass till imorgon och är super peppad!

- Börja lägga mig tidigare på kvällarna, sömn behövs när man är student och har en busunge till son!

**Kvällens mål var att lägga mig före 00, nu är det ju en halvtimme för sent, men 00.30 är bättre än 02.30 eller 03.

- Planera mina veckor bättre och börja med mina to do- listor, boka av minst 2 saker varje dag. Sluta skjuta upp!

Kommer att fylla på den här listan allt eftersom, men det här känns som en bra början iallafall.

Sov så gott gott folk!

 


En speciell persons födelsedag!

Eller ja, det var det fram till för en halvtimme sedan i alla fall! :) Igår fyllde en av mina bästa vänner 26 år! Eller är du verkligen så gammal nu gumman? Hjäääälp! Haha
Ville börja med att gratta henne! Har ju inte möjligheten att träffa henne på ett tag, men jag skickar stora grattiskramar.
 
Idag har jag passat på att umgås med lillasyster som ska bege sig hem till huvudstaden imorgon för att kämpa på plugg och jobb. Vad fort dessa veckor har gått, men jag är så glad att jag har förmånen att ha mina systrar här så pass länge ändå. De har ändå stannat här i nästan tre veckor tror jag, men tiden har gått alldeles för fort - som vanligt. Och som William har älskat att ha sina mostrar här så länge!
 
Hur som helst, vi var på stan en sväng, det blev lite shopping - dock inte för min del den här gången. Vi pratade en massa och lunchade och myste. Sedan så lämnade jag av William och min syster hos mina föräldrar och hämtade upp älsklingen för att påbörja, minst en månads, hårdträning!
I december köpte jag gymkort, men så åkte ju såklart både jag och min Plutt på influensan och var sjuka i två veckor och sedan började julkaoset. Men idag så gjorde jag ett nytt försök och slog till på ett terminskort och så gymmade vi i nästan två timmar. Gött!
Har ju börjat träna hemma en del, men nu har jag varit sugen på att springa ett tag och träna lite mer styrka, så det gjorde vi!
Ska försöka komma iväg varje dag nu för att komma igång ordentligt.
 
Nu är det dags för sömn, en pigg bebis kommer ju väcka mig när som helst under natten.
 
 
Mot ett piggare och starkare liv.

RSS 2.0