Vad faaaaan IKEA??!!

Ikea meddelar stolt att de leverar allt i platta paket för att kunna sänka priserna, men det är hur lätt som helst att bygga ihop grejorna man köper därifrån!
Say whaaaaat?!

De ljuger!

Nu har vi försökt bygga ihop ett Ikea- kök och det var allt annat än lätt! Allt som kunde gå åt pipan gjorde det. Bänkskivor som var idiotiskt kapade så att man fick skarven på helt fel ställe. Skruvar som inte finns för att uppfylla den funktion som de ska uppfylla. Täckskivor som inte finns. Osv osv osv. Sedan, när man tror att man har stött på alla hinder som finns, när man tror att det äntligen kan finnas en liten chans att vi ska kunna bli klara med köket innan helgens slut, då får jag helt plötsligt ett telefonsamtal från en, inte så glad mamma, som säger att de har sågat ur fel mått för hällen i bänkskivan, som ska vara på köksön! Mamma och pappa har alltså suttit där med en planerare från Ikea som har ritat ut fel häll i bänkskivan - trots att mamma hade sagt vilken häll hon ville ha och beställde allting från Ikea.

Det blev ett besök på Ikea, men reklamationer ska skötas via kundservice och när vi ringer Ikea så säger de att sådana ärenden sköts via hemsidan.

Så här är det; Jag har alltid älskat Ikea och försvarat allt de någonsin gjort när folk pratar skit om Ikea. Men nu, efter allt strul med det här köket så finns det inte en chans i helvetet att jag någonsin kommer att köpa större saker från dom. Ett bord, en stol, kanske en soffa eller en bokhylla, men aldrig mer något som kräver att jag behöver sätta mig med någon som ska hjälpa mig att planera och beställa sakerna. Aldrig att jag tänker förlora kontrollen över min beställning och riskera att det går så här illa. Planeringen har ju tagit sin lilla tid, så när man väl börjar bygga så vill man ju att det ska smidigt till, man vill ju inte lämna ett halvfärdigt kök och behöva vänta tills någon tar ett beslut och kan skicka hit en hantverkare som kan fixa misstaget som Ikea har gjort.


Äh, jag orkar inte ens korrekturläsa det här. Jag behövde bara skriva av mig och varna alla andra som funderar på att bygga upp Ikea köket själv. Don't do it!

Nu ska vi försöka få klart de skåp och lådor som är uppsatta på väggen i alla fall, det ska tydligen bara vara 'klick', 'klick' och 'klick' - typ. Yea, right.

Återkommer med bilder från hemmet som numera ser ut som en arbetsplats.


Ikea. Du har gjort mig djupt besviken. Det gör lite ont i själen nu.


Byggare- Parisa :)

Herreguuud! (Känns som om alla mina inlägg börjar så nu för tiden :P ) Är fortfarande helt slut i kroppen efter måndagens och tisdagens byggande och snickrande. Tänka sig att vi är så händiga hela familjen!
P har satt upp en massa regler i taket efter att mamma och morbror har dragit om rör och fixat lite mer med elen i köket. Sen i måndags började det som vi hade hoppats på inte skulle ta så lång tid, men ändå blev det typ 9 timmars pysslande och grejande när vi skulle sätta upp gipsskivor i taket.
Har i alla fall kommit på några saker:

1. Tacka Ramirent (fd Tidermans) för att de finns! Skitbra service och huuuur underbart ställe som helst ju! Hur kan jag ha missat det här under mina 12 år i Gävle? Här kan man hyra alla möjliga maskiner som man behöver när man bygger och snickrar mm.

2. Gips-lyft. Älska den som uppfann den! Hur orkar man lyfta upp gipsskivor, pyssla med att få dom på rätt plats och sen ska den 5:e personen skruva fast dom, typ. Det funkar ju inte! Men det behöver man inte heller, för någon gång var det någon som tänkte till. Man lyfter upp gipsskivor på en enkel och smidig lyft och sen hissar man upp skivan på rätt plats. Underbart!

3. Vill man så klarar man banne mig vad man vill!

Nu är taket på plats, målaren har spacklat klart det. Imorgon kommer morbror hit igen och då börjar byggandet av köksgrejorna. Det blir fler besök på Ramirent där vi ska hyra en såg så att det blir lättare när vi ska fixa allt till köket. Sedan på fredag kommer det två golvläggare och så fort de har fixat klart köket så ska vi börja skruva fast köket, för på söndag har jag bestämt att vi ska ha ett kök! Det kommer säkert att vara lite småpyssel kvar, det ska kaklas lite och säkert något mer, men de tidskrävande sakerna måste ta slut någon gång!

Oj, vad mycket babbel det blev nu. Ska fixa fram lite bilder från jobbandet så fort jag pallar, men nu ska jag sova.

Imorgon blir det jobb i huset, jobb på jobbet och så ännu mera kök. Hoppas att mina jobbskor kommer någongång! Känns helt värdelöst att trots att man står för skorna själv så har man fortfarande inte fått dom efter 7 månader. Efter varje jobbpass så har jag ont i fötterna i minst 3 dagar, känns ju dumt att behöva sjukanmäla sig för att man inte får sina jobbskor.


Sov så gott då!

En helt utmattad Parisa, det är vad jag är just nu. Nu blir det jag och serier på datorn.

Fika med miss E och mysdag med syster-mini och Jojo :)

Förra veckan ägnades åt att riva kök hos mina föräldrar, besök på återvinningen, fika med miss E, sjuk, sjuk, sjuk :/ och så idag fortsatte det dumma... Men då blev det kvalitetstid med syster-mini.
Vi får passa på medan vi fortfarande bor i samma stad ju :) Fick dessutom träffa Jojo! Det vet vi ju, att det innebär en massa skratt :) För kombinationen av mina systrar och J är som att kolla på en jätterolig komediserie. It never ends.


Oh my God! Är det något jag kan få grymma cravings efter så är det banne mig Wayne's latte med hasselnöt smak! Jag och E började ta igen den senaste månadens skvaller på Donken och avslutade den över den största latten med hasselnöt smak. Guuuud vad gott!




Jo, hon är brunare än mig, men det beror på att det har gått en månad sen jag kom hem och då hade hon så klart precis åkt till Cypern. Bläää! Måste sola!


Och så till idag. Där roligaste citatet kom rätt ur Jojos mun :p Sorry tjejen, du vet att jag älskar dig, men det här måste skrivas ner! :) Jag visar dom min "Bullshit"-knapp, som man såklart trycker på när någon snackar skit. Hon frågar magic8-bollen något i stil med: Är jag bäst i hela världen? Och trycker sedan på bullshit-knappen. Hon bullshittar det hon sagt innan vi hinner göra det. Gud vad vi skrattade! Tur att hon sa det högt innan hon insåg vad hon hade sagt :)


 

 

Och nu när jag skulle skriva så insåg jag att damn, inga kort på mig??!! Så då blev det några ego-bilder :P




Hej och tack för kaffet....

Mina älskade systrar.

De förtjänar ett eget inlägg!

De är de två människor som alltid har funnits där vid min sida. Har jag varit ledsen har jag alltid haft deras axlar att gråta mot. Har jag varit glad för något, så har de blivit lika glada som jag, om inte lyckligare. Samma sak gäller från min sida. Har de varit ledsna så har det gjort så ont i hjärtat att jag inte klarat av att göra något.

Vet inte hur många tårar jag har fällt för att jag saknade dom så otroligt mycket under min tid på Gotland. Det har ju alltid varit VI 3. Men vetskapen om att de i alla fall haft varandra har varit lugnande.. Skönt att de slapp ensamheten.

PSM, MPS, SPM. Japp, så var schemat för hur vi skulle sova när vi delade rum under dom 4-5 åren i sista lägenheten i Uddevalla. Vi önskade hela tiden att vi hade någon av de andra systrarnas säng, så vi satte oss tillsammans med morbror och gjorde upp ett schema, och så turades vi om. Helt stört, jag vet :P
Vi har alltid gjort allting tillsammans. Vi har varit ute och lekt på lekplatsen, cyklat tillsammans, åkt rullskridskor (på den tiden man åkte sådana där) och när vi har blivit äldre så har det blivit shopping, resor, bilturer, festande.. Herregud, det är omöjligt att rabbla upp allt.

Men det jag vill komma fram till, det är att när jag ser dom lyckliga, så blir jag den lyckligaste människan i världen, för så underbara människor som de är så förtjänar dom inget annat än det bästa.

Som jag sa när dom var så och började i skolan: Är det någon som är dum mot er så kan ni komma till mig, när det än är, så ska jag ta hand om dom.


Ni är mitt allt.





 

 

Tack för en av de mest minnesvärda somrarna i mitt liv. Och tack för att ni fanns där för mig varenda minut.
Älskar er.



If you like it then you shoulda put a ring on it....

Oh, oh, oh. 

Idag har varit en fin dag :)

Jag tänker bara visa en bild.
Som både visar våra fina ringar som kom idag och som visar hur mycket brunare än baby jag är :)

 

They are simple, but damn stilish.


Less.

Idag är en jobbig dag. Är så trött hela tiden, undrar om det är järnbrist eller något. Eller för att jag inte hinner riktigt sova ut efter jobbet. Har missat en hel dag med underbart väder och jag är inte riktigt på humör för att göra något. Kanske borde åka till Sthlm en sväng för att hälsa på lillasyster och passa på att våldgästa miss E? :) Muhaha...

Igår hann vi med att riva ut nästan hela köket hos mamma och pappa i alla fall! Herregud vad de byggde på 70- talet! Det regnade spikar när vi tog ner skåpen :p


Nä, nu blir det kanske lite motion? Eller lite serier kanske...


Banyan tree hotel, Bangkok.

Rekommenderar starkt Banyan tree hotel i Bangkok. Guuud fint, guuuud vad härligt och guuuud vad lyxigt! Efter två minuter där så började vi fundera på om man kunde flytta dit för gott :) Och det är väl rätt bra betyg va?! Vi möttes av riktigt trevliga människor, all personal var helt underbara och de vackra blomarmanden, gjorda av färska blommor (!) som man fick precis när man steg in, doftade underbart!
Rummet var helt fantastiskt och frukostbuffén och "VIP-rummet" och ... äsch, ni förstår nog vart jag kommer att komma med det. Jo, jag måste bara nämna det underbara SPA:et! Wow, det var nog de bästa två nätterna någonsin, hmm, nästan i alla fall :) Och att få uppleva (Japp, det var en upplevelse att vara där!) med mitt livs kärlek, det var helt underbart!
Gud, vilket knäppt inlägg det blev, men det där måste verkligen upplevas för att man ska förstå. Blir alldeles lycklig bara jag tänker på hur bra man hade det där. Här var vi i en Bangkok, en massa sevärdheter väntade oss, en massa avgaser som fanns där ute och bara väntade på att.... döda våra hjärnceller?! :P
Men vi bara var där inne på hotellet, eller uppe på restaurangen uppe på taket :) Och hann inte ens kolla igenom allt vad hotellet hade att erbjuda oss innan våra två nätter och två och en halv dagar i Bangkok bara POFF, försvann.


Lite bildbombning från Bangkok: 5- 7/4-2011


Hotellet.


De lyckliga tu!

Välkomsdrink och en nöjd pojkvän!

"Vip-våningen" på typ 29:e våningen


En nöjd Parisa, första kvällen. Grattis är gott sägs det! :)



Rummet.



His and hers.                                                       Badkar med utsikt mot staden.



Kontors-delen liksom.

Försöker planera dagen med en karta över en stooor Bangkok.

 

 

Restaurangen på taket. 62:a våningen.

 

På väg upp till himlen?


Utsikt.


Vertigo. Bar och restaurangen på taket.



Jag och sööööt!




Man blir lite höjdrädd här uppe.

Jag tröttnar aldrig på att titta på dig.

Wow, vilken utsikt det var härifrån!

 

Våra armband.

 

Banyan tree spa.

 

Banyan tree SPA.

 



Två timmars thai-massage.



Eftermiddags öl och lite canapé på det.



Hur kan man stoppa sig själv från att äta ihjäl sig när allt bara står väntar?






Bangkok. En kväll på stan.

Bangkok by evening.


En besviken Parisa. MBK SÖG!




Efter en hel kväll på stan var vi trötta och hungriga.
McDonalds fick mätta våra magar.

 


Hem till Phuket.



Haha, vad har det för bilar här? Våra stora resväskor fick sitta i baksätet med mig :p



Landet som tror på skyltar.

En liten topplista över skyltarna vi fick se under hela våran Thailands-vistelse. Tyvärr fick inte någon bra bilder på "varning för elefant" - skylten som satt lite här och var på vägarna :)



 


1. Prutta inte.

 

Haha, varje gång vi satte oss i taxibilarna utanför
hotellet i Kamala beach så höll vi på att dö av skratt.

Försökte köpa med oss ett sånt klistermärke,
men tyvärr förstod de inte oss så bra.

 

2.Hundar ej tillåtna!

I den här affären var det en massa saker som var förbjudna.
Undrar om det var tillåtet att ta kort på det här? :)
We like: hundar är inte tillåtna!

 

 

Delad 3:e plats. Priority seats.


Varför finns det inte sådant i Sverige liksom?
Den högra på flygplatsen, den vänstra på skytrain.
Klart att äldre, gravida, rörelsehindrade och.... munkar (??) ska få sitta.



4. Respekt.



Det här var det bästa. Om du sitter på den här platsen måste du
upp och hoppa så munken får sätta sig. Såååå grymt! :)

 


Såg det första kortet från Banyan tree hotel och helt plötsligt blev det här ett helt Bangkok-inlägg. Har suttit nu
i typ 2 timmar och gått igenom alla bilder och återupplevt hela den underbara resan på nytt! Mår så bra nu :) Ska gå bort från datorn nu för kvalitetstid med söt och någon dag snart ska jag gå igenom alla Thailandsbilder, men då blir det nog mer än ett inlägg :). Tänk att en resa kan bidra med så många, helt underbara, minnen!


Helt underbart.



Blogg-maraton fortsätter!

Passade på att överföra alla bilder som jag har tagit med mobilen till datorn och då dyker det upp massa bilder som man glömt bort helt. Hur man nu kan glömma bort den varmaste dagen hittills i år hemma i Gävle.

Vi var på årets första promenad och då invigdes Easytone-skorna från Reebok. Nu när det har varit kyligt i några dagar så är det svårt att föreställa sig att man kunde gå klädd såhär för 2 veckor sedan!


Och att man var så här brun för 2 veckor sedan också för den delen. Nu blir det solarium för att fixa brännan tror jag :)


Pulver-brownie. Grädde. Jordgubbar!

Oh my god! Har ni provat pulver-brownie eller? Lillasyster mini sa att hon aldrig skulle baka igen! :) Det är gott som f- n ju! Och här har de tänkt till, man får med en ugnsform i kartong med, så man får så lite disk som möjligt sen.


 

Ursäkta röran i bakgrunden, vi bygger faktiskt om. På riktigt alltså :)

 


Soluppgång.

Ibland är det rätt härligt att jobba med söt. Ok, det är alltid härligt att jobba med söt ;)
Men extra bra är det dom dagar när man ska hem tidigt på morgonen och får uppleva en underbar soluppgång. Det är riktigt mysigt det!
Som han sa: Man tänker: fan, ännu en fin dag man kommer sova bort :P (eller något, jag är ganska dålig på att citera :) )


Tänk att man kan vara så här pigg kl.04.50 på morgonen!


 

Du är det finaste jag vet.


En sommardag

Hittade två fina bilder från Uppsala, det var soligt, lite kallt, men ändå soligt. Tråkiga omständigheter, men det är då man är glad att man har en sådan underbar familj med massa kärlek.

 

Älskade du, krya på dig fort för du måste plantera fina blommor i trädgården!


Jobbe jobbe!

Neeeej, jag har inte stavat fel, jag måste hålla igång gotländskan jag aldrig lärde mig ju! :p

Idag har det blivit jobb och ännu mera jobb, och igår var det... ja, JOBB! Men det behöver jag! För förra månaden var vi i Thailand och njöt av solen så det blir lite straffarbete den här månaden.

Tänkte på det igår att det var väldigt längesedan jag var ledig en helg så jag kunde festa och ikväll när man äntligen är ledig så är man banne mig för trött göra något! Tecken på att man börjar bli gammal? JAPP! :p

Nu har jag i alla fall hunnit varva ner lite efter den här dagen, nu blir det lite mys med söt och sen sängen.

Imorgon finns bland annat riva kök på schemat och kanske lite mat ute på altanen hos mamma och pappa.


 

Dagens fråga utan svar: Hur många skitungar föddes på 90-talet egentligen??!! Och hur varför hittar alla dessa till mitt jobb för?!


CSN- största idiotnämnden i det här landet!

Om man inte har råd att betala sin räkning till csn så är det inte skäl nog för att de ska sänka inbetalningarna. Spännande myndighet det där!
Förstår inte riktigt hur man kan vara så jäkla elak att man kommer på att man ska starta ett företag/ en mydighet, whatever de nu vill kalla sig själva, gå ut med att man hjälper studenter genom att låna ut pengar under studietiden, men sedan när studierna är över så bestämmer man sig för att vara hur grym som helst mot de nyblivna arbetslösa/lågbetalda människorna och bara sitta där i telefon och förklara att man inte kan göra något att de inte har råd att betala räkningen, de får lösa det på något sätt.

Nä, idag är en riktig skitdag. Tänker nog sitta hemma och bara vara bitter.

Ge mig ett jobb där jag tjänar miljoner, först ska jag betala tillbaks de där jäkla pengarna till CSN och skriva: Tack för att ni gjorde livet surt för mig, dra åt helvete! i meddelande fältet när jag betalar räkningen. Sen kommer det nog hamna lite hundskit i deras brevlåda också.



You can slow me down, but you can't sink me. Alla fula ord till CSN.

RSS 2.0